Onderwijs

Een lastige klas – of een zoekende groep?

Hoe gedreven en ervaren je ook bent; als docent, mentor of zorgcoördinator krijg je soms te maken met “lastig gedrag”. Op elke middelbare school komen pesten, respectloosheid, agressie én gebrek aan motivatie voor. En dat is eigenlijk logisch, want een klas is een verzameling ontluikende individuen, al zoekende op weg naar volwassenheid. Elke leerling komt uit een uniek gezin, met zijn eigen basis, gewoontes, normen en waarden en moet een eigen plek zien te vinden binnen de groep. ‘Wie ben ik?’ is de grote vraag die elke leerling onbewust bezighoudt.

De training Just be YOU! is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en heeft tot doel verbinding in een klas te bevorderen en de motivatie te vergroten. Leerlingen krijgen meer respect voor zichzelf en voor elkaar.

Yvonne van de Poll geeft de training Just be YOU! op school. Binnen een veilige omgeving werken de leerlingen aan een sfeer waarin iedereen tot bloei komt. Ze ontdekken eerst wie ze zelf zijn (‘Wie ben ik?’). Dát weten is namelijk de sleutel tot meer verbinding maken met anderen. Vervolgens gaan ze op zoek naar contact (‘Wie is de ander?’ en ‘Hoe doen we het samen?’). Want contact is wat elke leerling uiteindelijk wil, juist op deze leeftijd.

De training Just be YOU! is effectief bij:
- weinig begrip voor elkaar
- gebrek aan motivatie bij de leerlingen
- te weinig samenhang in de klas
- miscommunicatie
- respectloos gedrag
- pesten en cyberpesten
- reactief gedrag
- een onveilig gevoel
- teruggetrokken leerlingen

Meer weten over Just be YOU!? Mail of bel Yvonne (zie hieronder) voor meer informatie of een afspraak.